Mark Bode

Onderwijs

Binnen het onderwijs streef ik naar vernieuwende manieren om kennis voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Creativiteit en ondernemen staan daarbij centraal.

Ook binnen het onderwijs ben ik actief op het snijvlak van creativiteit en ondernemen. Ik beschik over de didactische graad voor HBO-docenten en werk zowel voor kunstvakonderwijs als voor business schools.

Ondernemerschap voor kunstvakonderwijs

Om kunstenaars en ontwerpers sterker in de praktijk te zetten en ze te leren meer impact te hebben, begeleid ik ze op de vele facetten van het ondernemen. Ik heb daarbij een effectieve, pragmatische en compacte methode ontwikkeld – de Creative Business Map. In 6 eenvoudige stappen kunnen studenten komen tot een sterkere propositie en business model. De methode bestrijkt 3 media: online, klassikaal/live en een werkboek (wordt getest). De Creative Business Map wordt toegepast op de Willem de Kooning Academie waar deze geintegreerd wordt in het vierjarige onderwijsprogramma. Op dezelfde academie ben ik initiator van het Business Station en begeleid ik studenten bij het realiseren van hun (business) concepten.

Verder ben ik als adviseur verbonden aan het Centrum Creatief Ondernemerschap van de HKU, waar ik pilots draai en docenten train.

Creative thinking voor business schools

In 2015 heb ik een succesvolle pilot gedraaid bij de Rotterdam Business School waar ik de module ‘creative thinking for business’ heb ontwikkeld en gegeven. Komende tijd zal ik deze module verder ontwikkelen en uitrollen, ook buiten het onderwijs.

 

← Back
 • M.C.L. Bode Holding BV

  Mark Bode

 • bezoekadres
  1ste Middellandstraat 103
  3021 BD Rotterdam

 • postadres
  1ste Middellandstraat 103
  3021 BD Rotterdam

Logo / huisstijl: Luuk Bode. Webdesign & realisatie: Maarten Mieras. Fotografie: Anouk Griffioen.